APPRECIATION

Wednesday, December 31, 2008



Thanks to Han Love Hyun Bin
MyEm0.Com

JUZ 2 HAVE FUN

Tag From Han Love Hyun Bin

Dh wat dh tag ni.

Rules!!!
A) People who have been tagged must write their answers in their blog.
B) Tag 8 people to do this quiz. (Those that are tagged cannot refuse.)
C) Continue this game by tagging 8 other people.
Tag lah sendiri.

1.What have you been doing recently?
-Wat je pe yg ptt. agagaga

2.Do you ever turn your cell phone off?
-Yup dear

3.What happened at 10am today?
-Wat keje umah

4.When did you last cry?
- Lupalah..

5.Believe in fate/destiny?
- Yup

6.What do you want in your life now?
- X leh gtau. Stingy

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
-Carry my lovely umbrella
u
8.What's your favourite thing to do on the bed?
- Baring2 n tdo

9.What bottoms are you wearing now?
- Black jeans

10.What's the nicest things in your inbox?
- Hehehe.

11.Do you tend to make the relationship complicated?
- Hah

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
- No

13.What was the last movie you caught?
- Histeria

14.What are you proud of?
-Secret especially myself

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
- From my beloved. hehehehe

16.What was the last song you sang out loud?
-Secret Admirer

17.Do you have any nicknames?
- Ct, Fariza, Iza etc

18.What does the newest text say?
- Happy new year. Cmtu ker?

19.What time did you go to bed last night?
- 1.ooam. Layan kerenah adik

20.Are you currently happy?
-hahahaha. yeah. depends on my mood

21.Who gives you the best advise?
- My family and my beloved
My parents and my teachers
22.Do you eat whipped cream straight from the can?
- No

23.Who did you talk on the phone last night?
- My beloved

24.Is something bugging you now?
- No

25.Who was the last person to make you laugh?
- Hahaha. Secret lorh

APPRECIATION

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag

Salam all. Trimas eira bg ku award. Sememangnye blog ku ni mmg x lawa mana pun. I'm appreciate it. Keep in touch. Seterusnya.
.

10 fakta/hobi aku :

*Aku kecik je orgnyer. hahahaha
*Suka jalan2 n shopping.
*Sensitif byk. hahahaha
*Surfing internet.
*Suka belek2 blog org len.
*Sesgt suka mkn muffin berperisa mint. Segar bugar.
*Warna warni pujaanku.
*Berkawan tgk kawan.
*Kekdg wat x tau ngan org. hakhakhak
*Ape2 je lah

10 orang bertuah yang dapat award kali ni

*Atiqah Adnan
*Han Love Hyun Bin
*Sasya Willis
*Norie Rieza
*Putri
*Nano
*Mhz Family
*Choumeylle
*Nzyrahun
*Qistina

JUZ 2 HAVE FUN

Friday, December 26, 2008




1. Suka baby dan sgt geram.
2. Suka shopping dan suka jalan2.
3. Menyampah manusia hipokrit.
4. Sgt meminati lagu korea dan japan.
5. Nasi tomato masakan mamaku menjadi kegemaran.
6. Apa2 yg berwarna warni sgt cntik.
7. Garang wooooo.
8. X suka apa2 sepah.
9. Sensitif dan cpt cry. hahahaha
10.Sgt menyakitkan apabila tgk manusia yg x bermoral lg2 manusia skunk, x kira umur dan jantina.
11.Suka jalan ngan abgku. Cool.
12. Benci yg x menepati janji.

13. Surfing.

14. X kisah ramai kwn or x. hahahahahaha. Glak
15.Mau g l/ngara

Sape2 je nak tag.
hahahaha

RENUNGAN

Wednesday, December 24, 2008





Mengapa seseorang Yahudi dibolehkan menyimpan janggut untuk mengamalkan kepercayaannya...

tetapi bila seorang Muslim berbuat demikian, dia dianggap ekstrim dan pengganas?

Mengapa seseorang rahib boleh meliputi keseluruhan tubuhnya kerana memperhambakan diri kepada Tuhannya...

tetapi bila seseorang Muslimah melakukan begitu, dia ditekan?

Mengapa bila wanita barat menjadi surirumah,
dia dihormati kerana dikatakan berkorban untuk keluarganya...

tetapi bila wanita Islam berbuat begitu, mereka kata, "dia mesti dibebaskan!"

Mengapa mana-mana gadis boleh ke universiti dengan berpakaian mengikut kesukaannya kerana punyai hak dan kebebasan...

tetapi bila seseorang wanita Muslim memakai hijab, dia tidak boleh menjejakkan kakinya ke universiti?

Mengapa bila seseorang kanak-kanak meminati sesuatu bidang, dia dikatakan punyai bakat...

tetapi bila seseorang kanak-kanak meminati Islam, dia dikatakan tak berguna?

Mengapa bila seseorang Kristian atau Yahudi membunuh, agamanya tidak dikaitkan... tetapi baru sahaja seseorang Muslim didakwa melakukan jenayah, nama Islam turut diadili!

Mengapa bila seseorang berkorban diri untuk melihat orang lain hidup, dia amat disanjungi...

tetapi bila seseorang warga Palestin melakukannya untuk menyelamatkan diri, keluarga, rumahtangga dan masjidnya,
dia dikenali sebagai seorang pengganas?

Mengapa bila seseorang memandu kereta mewah dengan cara bahaya, keretanya tidak pernah dipertikaikan...

tetapi bila seseorang Muslim melakukan kesalahan, orang kata ia adalah kerana agama Islamnya!

Mengapa kita terlalu percaya kepada akhbar...

tetapi selalu persoalkan apa yang terkandung di dalam Al-Quranul Karim?

Jadi apakah ia..

M'CERITAKAN

Saturday, December 20, 2008




Hari ini pergi jom heboh dgn family, pergi pun bkn aku tgk concert atau artis2. Tp lbih suka bli biskut2, minuman dan mana tpt2 yg berilmu. Kalo stkt nk tgk artis saja, blahlah. Ku x minat lgsg. Ku pergi hanya krn beli dan belah. hahahaha. Jd, jgn nk salah sangka ok. Kalo ckp saja concert, fulamak, ramai nk mampos pergi, tp yg mengandungi ilmu, bkn men parking x penuh2. Manusia mmglah.

Ku rindu akan abg Maybank Sri Petaling. ehehehe. Sweet and handsome. Dia pernah menolongku. Thanks. The most handsome guy I ever met ok. hahahaha. A'bila ada jodoh jumpa lg. lalalalala. Nanti pakweku sgt jelez plak. hohoho

Slama kat blog2 ni, ku x kisah sgt friends nak komen ke nak follower ke nak chat ke. Juz blog ni tok bc2 je. Trimas sape2 yg ku LINK n KEEP VIEWING blog ni. Mls nk hias2 blog. Simple dh. ahahahaha

Mahu pergi ke suatu tpt itu. Sgt rindu akan nenek, kuching itu, knangan waktu kecilku serta ngeri itu. Kalo umur nenek pjg, Insyallah ku kan g. Nanti save money byk2. Mahu gak ku terbang skunk. Aishh.

Sdh lama x hang out ngan friends. Miss all of u so much. Shopping pun x skunk. Dok umah je. Buhsan. Arghh. Mkin temuk lah kalo dok umah. agagagaga

Mmg mengarut.
Ampunkan daku ya.

Lg akn bersambung..

JUZ 2 HAVE FUN

Tuesday, December 16, 2008

Tag from GG.
Thanks

1. Snap the picture of both inner and outer of your wallet





2. Introduce your wallet brand, price, and where you bought it
Milk Teddy (mcm bdk hahaha)
Forgot but around to rm25
Mid Valley

3. Take out what ever is inside your wallet (at least 5 pictures)



4. Snap a picture of your wallet with yourself
hehehehe

5. Tag other 5 persons
Whoever

WORK

Monday, December 15, 2008

Help me.
I'm still find a job that are sutiable for me.
But no answer from them.
Arghh.
MyEm0.Com
Sad.
MyEm0.Com
But I'm still staying at home.
Boring.
MyEm0.Com
Any work for me?
I'll help you.
I'm free now.
hehehehehe

p/s :
Any vacancies from your company?
Tell me ok.
Gilak btol ku ni!!!!
MyEm0.Com

..AKAN KU..

Thursday, December 11, 2008



Akan ku tunggu bila tiba saat itu.
Akan ku buktikan ku kan brjaya.
Akan ku buktikan bhw aku bkn insan yg lemah.
Akan ku buktikan juga bhw aku x sekerdil itu.
Akan ku selami hidup ini w/pun penuh pancaroba.
Akan ku mampu miliki selagi mendpt keizinan dr kekuasaan-Nya.
Akan ku mengerti apa2 bicara drpd kalian w/pun berunsur ilmu, pujian, nasihat mahupun cela, marah, dendam n sbginya.
Akan ku tinggalkan dunia ini dgn keimanan.
Akan ku tinggalkan janji yg hanya manis di mulut tanpa melakukannya.
Akan ku benci pada yg hipokrit, sombong, talam 2 muka, n sbginya.
Akan ku bilang tidak pada yg jahat lg setan.
Akan ku mecintai n dicintai.
Akan ku berikan yg terbaik sbg diriku, hamba Allah, anak, isteri, ibu, nenek n strusnya.

FEEL

Tuesday, December 9, 2008





Aku

-X kisah nak kata pe ttg ku. MANUSIA MMG X SEMPURNA.

-Berpada2lah.


Janji

-Smuanya pasti tahu

-Tahu je janji tp x tepati

-Slalu berlaku kpdku

-Aku dh cukup sabar

-Apa2 janji aku akn pergi tok serious cases je

-Sorry


Mulut

-Bkn nak tjk aku baik sgt

-Bkn nak ckp pasal kaum, mostly aku tgk kaum ni yg bermulut biadab

-Senang je mulut korang kata “s**l, b**I, p*****t, b***h, kentut etc’’. X kira jantina.

-Benci mulut2 cmtu. Ingatkan mkin besar mkin matang, tp mkin bermulut biadab

-Sorry kalo trasa. Kena jujur


Blogger

-Blog2 ni personal. Sgala hiasan blog korang smuanya cntik2. Blog ku simple je.

-Bgus lah kalo mengejar teknologi. Hehehehe

-Keep it up


Melayu? Ape kaum je lah kena majukan diri

-Pe mslh rempit, penagih dadah, perompak, pecah amanah, dera2, menculik, meragut, merogol, meliwat, mengugut, rasuah, lepak can cni?

-Pencemaran.

-Majukan diri, matang, be confident, be polite, kurangkan rasa malu, respect each other, talk friendly, x sombong s/ada u org bwahan or atasan, tolong-menolong, support team members n relation, jgn memaksa kalo org x suka, sharing, jgn cpt marah, merungut, memaki etc.


Musibah

-Trima je apa yg berlaku kat dunia skunk

-Jgn merungut sdah

-Mntapkan keimananmu

-Hadapi dgn tenang BKN DGN MULUT MENCELA N MENCACI.


Pendtg asing

-Owh. Aku kat ngara mana skunk ntah lah. Hahahaha. Paham2 dh lah.

-Dtg ngara ni bleh. Tp dtglah ngan passport yg sah. Dtg tanpa izin?

-Dh dtg jaga t/laku ngan baik. Kalo dtg tambahkan lg GEJALA SOSIAL YG BERLELUASA x guna. Semak.

-Berambos


Jujur

-Feel free face to face with me kalo x puas hati.

-Jgn simpan nanti hati hitam.

-X berbayar pun k.

-Dpt tingkatkan diri.


Beware

-$ is so important

-Beware ngan $ akn dtg ea (DUIT ANGKA & DUIT ELEKTRONIK)

-But akn dtg 1 lg DUIT …..

-PM kita dh siap sdia tok $, kita kena alert, ‘bout $ xkan disiarkan besar2 di paper mahupun tv.

-$ down

-Thanks 1 GUY, share this information.

-Stgh dr kita dh tawu, stgh x.


Appreciate

-Thanks kat fwens yg bg information n sharing ape2 yg berguna


MyEm0.Com

SEKIAN

RENUNGAN



Berikut ada satu penerangan menarik untuk anak2 dari seorang ustaz semasa kursus motivasi:

Dia menerangkan ISLAM dalam makna solat:

I = Isyak
S = Subuh
L = Luhur (orang Kedah, Kelantan) orang KL kata Zuhur
A = Asar
M = Maghrib

Sesiapa yang tak solat Isyak, dia bukan ISLAM tapi SLAM
Sesiapa yang tak solat Subuh, dia jadi ILAM
Sesiapa yang tak solat Luhur, dia jadi ISAM
Sesiapa yang tak solat Asar, dia jadi ISLM
Sesiapa yang tak solat Maghrib, dia jadi ISLA

Untuk sesiapa yang tak sembahyang, nak panggil apa ya?
Untuk orang seperti ni, perlu bawa Kad Pengenalan apabila dikebumikan.

Jadi apabila malaikat tanya: "Awak ni agama apa ?"
Si-mati jawab "ISLAM''.
Maka apabila malaikat tanya "Mana buktinya?"
Maka si-mati boleh tunjukkan kad pengenalan, sebab pada kad pengenalan ada tertulis "ISLAM".

Sekian semoga memberi panduan.

RAYA

Saturday, December 6, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA
MyEm0.CoM





AWAY
MyEm0.CoM

9 PETUA DOA T'MAKBUL

Friday, December 5, 2008

1) Anas bin Malik meriwayatkan bhw Rasulullah bersabda : ''Doa antara azan dan iqamat tdk akn ditolak''.

2) Sesungguhnya Rasulullah bersabda: ''Allah akan turun ke langit dunia setiap mlm iaitu sepertiga mlm yg terakhir, seraya berfirman: ''Sesiapa yg berdoa kpd-Ku, maka Aku akn menerima permintaannya dan sesiapa yg memeinta keampunan drpd-Ku maka Aku akn mengampuninya.''

3) Abu Hurairah meriwayatkan bhw Rasulullah bersabda: ''Tiga org yg tdk ditolak doanya iaitu pemimpin yg adil, org berpuasa ketika dia berbuka dan org yg dianiaya. Allah mengangkat doa2 itu ke awan dan pintu2 langit dibuka.''

4) Ibnu Abbs meriwayatkan bhw Rasulillah bersadba: ''Aku dilarang membaca al-Quran ketika sujud dan rukuk. Waktu yg paling dekat abtara hamba dan Tuhan-Nya adlh ketika sujud, maka perbanyakkanlah doa ketika itu.''

5) Hadis Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: ''Jika kamu mendgr ayam jantan berkokok, pohonlah kurnia drpd Allah krn sesungguhnya binatang itu melihat malaikat. '' Jika kamu mendgr keldai memekik, pohonlah perlindungan drpd Allah drpd godaan syaitan krn binatang tersebut melihat syaitan.''

6) Ubadah bin As-Shamit berkata bhw Nabi Muhammad s.a.w bersabda: ''Sesiapa yg bangun pd mlm hari dan mengatakan atau berdoa, doanya akn dimakbulkan. '' Apabila beliau berwuduk (dan mengerjakan solat mlm), solatnya akn diterima Allah.''

7) Ata bin Abi Rabah berkata: ''Telah sampai pdku bhw Raulullah bersabda: ''Sesiapa yg menbaca surah Yasin pd permulaan hari maka segala hajatnya akn dipenuhkan.''

8) Hadis drpd Abu Hurairah, Rasulullah bersabda: ''Doa s's'org itu akn dikabulkan selagi dia tidak terburu2 menyebabkan dia berkata: '' Aku berdoa ttpi tdk dimakbulkan.''

9) Hadis drpd Abu Hurairah: Rasulullah memperkatakan mengenai hari Jumaat. Lalu baginda bersabda: '' Pd hari Jumaat itu ada suatu saat. Bila mana seorg muslim dpt menepatinya dlm keadaan berdoa, memohon sesuatu drpd Allah, pasti dia akn dianugerahkan apa yg dipohonnya itu.''

MY FWENS

Wednesday, December 3, 2008

1. To my friends who are SINGLE
Love is like a butterfly.
The more u chase it,the more it eludes u.
But if u just let it fly, it will come to u when u least expect it.

Love can make u happy but often it hurts, but love is only special when u give it to someone who is really worth it.

2. To my friends who are NOT SO SINGLE
Love isn't about becoming somebody else's "perfect person".
It's about finding someone who helps u become the best person u can be.


3. To my friends who are ENGAGED
The true measure of compatibility is not the years spent together.
But how good u are for each other.


4. To my friends who are MARRIED
Love is not about "it's your fault", but "I'm sorry".
Not "where are u"' but i'm right here for u".
Not "how could u",but "i'm understand".
Not "i wish u were", but "i'm thankful u are".

5. To my friends who are HEARTBROKEN
Heartbreaks last as long as u want and cut as deep as u allow them to go.
The challenge is not how to survive heartbreaks.
But to learn from them.

6. To my friends who are NAIVE
How to be in love:-
Be consistent but not too persistance.
Share and never be unfair.
Understand and try not to demand.
And get hurt but never keep the pain.

7. To my friends who are POSSESSIVE
It breaks your heart to see the one u love.
Happy with someone else.
But it's more painful to know that the one u love.
Is unhappy with u.

8. To my friends who are AFRAID TO CONFESS
Love hurts when u break up with someone.
It hurts even more when someone breaks up with u.
But love hurts the most when the person u love has no idea how u feel about him/her

9. To my friends who are STILL HOLDING ON
A sad thing about life is when u meet someone and fall in love, only to find out in the end that is was never meant to be, and that u have wasted years on someone who wasn't worth it.
If that person doesn't worth it now, it's not going to be worth it a year or 10 years from now.
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS