Korang Sudah Pergi ke Kedai Rakyat 1 Malaysia?

Friday, June 24, 2011

Assalamualaikum.

Kualiti gambar kurang menarik.
Handphone paling lama. (Nokia) hahaha



Korang sudah pergi ke Kedai Rakyat 1 Malaysia?
Tengok-tengok sahaja pun boleh.
Lokasi di LRT Kelana Jaya.
Tengahari tadi kerja separuh masa.
Jadi, singgah di Kedai Rakyat 1 Malaysia. hik3
(Ada masa mahu update blog) ha3
Luar kedai warna merah, betul-betul sebelah tangga mahu turun itu. :)
Kedai ok je. Support lah barangan buatan Malaysia.
Kat situ ada barangan Malaysia yang pastinya ada tanda HALAL.
Comel je logo itu (logo 1 Malaysia) hik3
Ada juga barangan jenama lain.

Situasi yang fariza dengar dan nampak.
1) Melayu, Cina, India dan Indon pun ada yang membeli-belah di situ. Indon pun ada??? hak3.
2) Terdengar Indon itu cakap '' Harga lebih kurang je ''. (mahu sahaja ku jawab, '' dah tu, kau nak harga dalam rupiah lagi rendah ke, hahahaha '')
3) Masa mahu bayar, depan saya ada makcik dan pakcik cina, scan tetapi harga kuar lain. (pandai2lah selesai)
4) Dalam train, kakak itu tengok resit, terdengar dia kata '' eh, kenapa harga rm x.xx padahal harga rm x.xx '' (pandai2lah mereka). Dorang patah baliklah tu. :p
5) Alhamdulillah saya punya ok je. Entah barang apa yang dibeli. hahahaha (Mengantuk)

Biasalah itu, mana-mana yang baru lagi, ada sahaja yang tak kena. Baru-baru mesti ramai komplain, nanti lama-lama ok.
Jangan memperkecilkan sembarangan tau.
Apa-apa barang pun yang pertama kali dilancarkan pasti banyak komplain. hahahahaha
Jika baik terimalah, jika kurang terima seadanya dan jika ada cadangan, silakan berikan.
Jangan mulut sahaja lebih. (Lebih nampak....)

* Atuk tidur rumah malam ini. yeay !!!!
* Kursus kahwin esok. Mahu sediakan soalan untuk bertanya yang kurang pasti.

11 comments:

ZainurulFarah said...

hehe nice entry btw nak je ckp kt warga indon tue.. "untung ko tak yah kene tax lain sebab warga asing" hehehe

Fariza said...

zainurul farah

hi. selamat berkenalan. :)

ha3. betul2. duduk kat malaysia untung gila indon kan. tp stgh je berperangai. haishhh.

hahahahaha

Wanie said...

xpenah lagi..
mungkin kt area sy xde kedai 1malaysia ni..hehe

iedchan said...

sy hari2 lalu ctu..tapi tak penah masuk..hehhe..

Mia-Ina said...

pandai pun fariza cr solution...:-)

Mia-Ina said...

special kot tuk org malaysia dr bangsa asing.maybe...akak x nah g lg

Rtp Farra Arisha said...

never been there. mesti 1malaysia berkumpul kat situ! hehe :))

Fariza said...

wanie

hik3.
xpe. maybe coming soon ada setiap negeri. mana tau kan. hik3. jemputlah datang.

Fariza said...

iedchan

hah? hik3. xpe. belum berkesempatan. :) nanti singgah ea. jeling dr luar pun xpe. hahahaha

Fariza said...

mia ina

pergilah tgk.
just tengok je.
mahu tahu keadaan kedai baru.
terima kasih :)

Fariza said...

rtp farra arisha

hik3.
dh nama kedai rakyat 1 malaysia.
setengah brg pun ada 1/2 price.
time tu ada yg borong gila2 tau.
suka tgk.. :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS