Keputusan Saringan HIV ;))

Monday, July 25, 2011

Assalamualaikum.

http://img.photobucket.com/albums/v51/MarieAlice/smile.jpg

Alhamdulillah. Petang tadi sudah buat saringan HIV.
Buat di Klinik Kerajaan Sungai Besi.
Caj dikenakan RM 1 seorang.
Fariza pergi dengan Encik Tunang. ^_^
Tak sakitlah kena cucuk. (macam semut je)
Sebab sudah biasa cucuk sana sini. T_T
hahahahaha
Teringat dulu-dulu, doktor pakar bagi bius penuh. Sakit wooooo.
Tak sangka pula jururawat itu soal tentang HIV. hahaha
Haruslah tahu mngenai HIV. ;))
Dowload borang ujian saringan HIV di website JAWI ok.
Masa mahu buat appointment, nurse tanya fariza jika belum ada, harus ada borang dari JAWI.
Tarikh dalam borang JAWI itu harus letak tarikh appointment yang kita buat ujian HIV.
















Dua-dua keputusan adalah NEGATIVE.

Boleh kahwin !!!!! 

Pergi jumpa tok kadi sekejap.
Nasib baik ada di pejabat. hik3.
Kesian Encik Tunang. hahahaha
Nasib baik tiada apa-apa. Kelakarlah.
Cerita kat mama, mama gelak.

Selamat tinggal. :p


15 comments:

aTy _faRed~ said...

eerr...tak suker kene cucuk..!!! dolu2 amik darah ni nak kawen.. kene cucuk 2 kali..!! menyampah..!! huhu

shishi.. said...

owhhh..bgusnye...t nk wat jgk la...tp lame lg nk kawin...

~ NANA ~ said...

yeayyyy! cuak x ms nk amek darah tu? hehe

Wanie said...

alahai ade gak sesi soal jawab sal HIV ye..hihi..nak kena bukak buku dulu la before g buat test..

Fariza said...

aTy _faRed~ :
sukalah. i suka cucuk2 ni. ha3. hah? 2x ea? xpe. dh ok kan. tkt ea... hik3

shishi.. :
belum nk kawin pun bleh wat, tp jika nk kawin kena wat lg. hik3.

~ NANA ~ :
x cuak. fariza steady je. sbb dulu2 lagi pernah cucuk paling sakit. jd dh biasa. ha3. (berlagak). cucuk sikit je. no worries. hik3.

Wanie :
betul, fariza pun x sangka, kena cr serba sedikit hiv, apa itu hiv, penyebab jangkitan dan ada teka teki dia bg time tu. T_T good luck.

anis aneesa said...

alhamdulillah,bagus la kalo negatif..bley kawen..ehehehe..syoknye kawen..x sbr nk kawen gak..=)

Fariza said...

anis aneesa :
hik3. terima kasih.
insyaAllah nanti tiba masa anis pula. :)

miszatie said...

wah mesti nerves kan!!...alhamdulillah ..:)

Fariza said...

miszatie :
hik3. alhamdulillah. :p

miszatie said...

follow u

iedchan said...

hehhe same2..negetive...tak saba da ...bleh kawin da..mari2..:P

Wanie said...

tahun ni last puasa as single kan?hehe
selamat ber[uasa sis! :)

doodle tu wanie buat free je..huhu..baru nak try2 buat doodle..setakat ni xde yg wanie charge lagi..

Fariza said...

miszatie :
ok. dh follow. :)

iedchan :
jom kawin. syokkk. hahahahaha

Wanie :
a'ah. last single. wiwit. xpe. semua pasti ok. cntik doddle wanie buat tau. :) nk free je. hik3

lin butterfLYNN~~ said...

iza, iza kl jugak kan, masa g wat ujian hiv tu, ade x amik borang hiv dulu kat pej. agama?? lin x amik pon borang hiv kat pej. agama tu, klu just pakai slip result hiv tu je blh ker??

Fariza said...

lin butterfLYNN~~ :
ye. fariza buat di klinik kerajaan di kuala lumpur.
mcmni, g kat website jawi, cari perkahwinan, klik borang, download borang ujian saringan hiv.
siap isi semua kecuali tarikh buat hiv, tarikh itu letak tarikh appointment kita buat hiv.
slps itu, pergi buat appointment kat klinik kerajaan, tarikh akan diberikan (tarikh itu isi dlm borang download jawi td).
nanti nurse akan bg 1 lg borang tok rujukan dia.
dia kasi kita bawa balik untuk isi.
fariza buat di klinik kerjaan sungai besi. kena buat appointment tok dptkan date.
better ada borang dr jawi, sbb nurse akan tanya. :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS