Persiapan Oh Persiapan

Saturday, August 6, 2011

Assalamualaikum.



http://www.vectorstock.com/assets/composite/155801/beautiful-flower-vector.jpg
Bagaimana persiapan hari raya?

 Alhamdulillah. Bertemu juga ramadhan kali ini :)
Setakat ini persiapan sederhana sahaja. :)
Beli mana yang perlu dan pakai apa yang ada. :)
Tahun last beraya dengan keluarga dengan status bujang. he3.
Tahun depan? miahahahaha.
Uruskanlah dengan pasangan anda. :p
Ada keluarga baru. 
Jauhkanlah dari azab mulut-mulut celupar manusia yang semakin berkembang di dunia ini. T_T

Bagaimana pula dengan persiapan hari bahagia?

Hari bahagia semakin menghampiri. :)
Berdebar sedikit. hik3.
Jumpa Tok Kadi bulan lepas (saja je buat muka serius, kecut Fariza tengok) ha3.
Tok Kadi ok je.
Alhamdulillah, segala perancangan berjalan dengan lancar.
Sokongan dari keluarga diutamakan kerana setiap ahli (mama, ayah, abang dan fariza) ada tugas masing-masing. Jadi ianya mudah. :)
Bukan main lagi berangan itu dan ini. 
InsyaAllah jika rezeki ada. :) Buat yang termampu :)
Duit memang laju sahaja keluar kan. Berkorban benda lain untuk berjimat. ha3
Heh. Tinggal bayar sahaja duit baki. :D
Berharap semuanya berjalan dengan baik :)

Soalan :
Bagaimana jika butik yang kita booked itu mekap kurang memuaskan T_T?

Jawapan :
Tawakal / Harus touch up sendiri / Cari MUA lain / Yakin dalam hati yang kemungkinan dia buat ok / Hilang mood semasa majlis / Berfikiran positif / Dalam picture memang x nampak teruk, jika face to face? (Pengsan) / Terima seadanya.

Ada idea lain?


9 comments:

Mia-Ina said...

mia mementingkan make up yg cantik..sbb nk photography jd best...so,kena cari make up lain dr butik..disyorkan..pernah jd pd my cousin..butik tue make up ms akad nikah..nmpk x elok..then kami cari jurumekap lain khas 4 make up

~ NANA ~ said...

dear...better tgk pic hasil kerja diorang dulu...if u rse diorang mekapkn tu cntik, then amek je skali dgn pakej tu...if u rse dia mekapkn so-so je, baik hire MUA lain :)

Wanie said...

lagi bape hari ye hari bahagia fariza?hehe

cari make up artist lain la..tak syiok la make up tak cantik mase kahwin..huhu

Fariza said...

mia-ina :
make mmg pentingkan :) photog pun mahu terbaik :)huargggghhh. tkt jd mcmtu. adoiii. thanks

nana :
thanks. ingat nk cr lain. nanti fikirkan. :)

wanie :
hik3. pejam celik tinggal bp je. wahhh. amboi wanie. hik3. make up nk cntik2 kan time kawin. :)

aTy _faRed~ said...

teringat persiapan raye tahun lepas yang serentak ngan perdiapan kaen..!!! peerrgghh..memang mencabar..!! sudahnyer persiapan raye hanye 5% selebihnyer tuk persiapan kawen yang seminggu jer lepas raye..:)

Fariza said...

aTy _faRed~ :
wow. mmg cabaran. tahniah. berjaya juga anda akhirnya :)

farahD said...

Jom exchange link ? http://myperfumesnart.blogspot.com or my personal blog http://jijana.blogspot.com

thanks fariza =D

Fariza said...

farah D :
OK. noted :)

Creative Touch said...

hai..
jom join contest spread love di SINI.. mana tahu anda salah seorang pemenangnya..selamat mencuba!

creative touch

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS