Pisau Potong Kek Macam Ini Ke?

Tuesday, August 23, 2011

Assalamualaikum.

(Reben sebagai hiasan)

Sabtu lepas Fariza beli pisau potong kek untuk majlis perkahwinan nanti.
Dalam hati, rasa-rasa ini pun boleh. huhuhu
Kurang pengalaman katakan tetapi harus yakin :)

Apa pendapat korang tentang pisau di atas? Ok tak? :p

Masa Fariza 'search google' kan, Fariza dapat lihat pelbagai jenis pemotong kek.
Ada yang macam pisau panjang dan depan ia bulat, bergerigi lah apa lah, ada juga yang macam Fariza beli di atas dan lain-lain.

Beli dengan harga yang berpatutan dan tidak mahu beli mahal-mahal.
Almaklum pengantin ini kan BAJET. hahaha
Simpan duit untuk selepas kahwin nanti. :p

Janganlah gelak walaupun nampak macam kelakar. hahaha
Mahu potong apa eh? hahaha
Ada ke orang nak sewa pisau mcam tu nanti? hahaha. Buat gelak sahaja kan. :p
Letak reben  di pemegang itu kelihatan comel semasa majlis nanti.

18 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

boleh je
tp slalu org gne yg panjang skit kot
ekin x terpikir plak nak beli pisau nie
kat umah ade kot
pinjam mama je
hehehe

Alia.A said...

fariza. rasanye if nk nmpk lg cantik, cuba try balut kain satin dekat pemegang pisau tu. nampak lg sweet. sbb ade letak ribbon kan? :)

Miss Sunshine said...

eh, tu bukan pisau sembelih ayam ke? hehehe, gurau ju lah..
kita tak beli pun pisau poting kek... alamak, kene beli ke..?

K.I.N.A said...

hehe..macam tajam sgt je tu..:P..comel je edit riben tu..

Fariza said...

e k i n ♥ y u s r i :
he3. sbb ada guna panjang dan ada guna pendek. xpelah. janji pisau dan nampak comel bila potong. :D

Alia.A :
wow. good idea. ok. nanti fariza buat. dh take note. thank you :)

Miss Sunshine :
boleh juga sembelih ayam. ha3. pisau itu fariza beli sbb ada 2 pengantin. xkan nk guna 1 je kan. hu3. xnk beli xpe. meh sewa kat fariza. hik3

Fariza said...

K.I.N.A :
xpelah kina, janji boleh guna, bp minit je :D. ha3.
comel kan ribbon itu. hik3

~ NANA ~ said...

i hari tu pakai yg panjang sket...hehe

tp x kesah pn sbnrnye mana2 pisau pn...jnji blh potong kek tu :)

Fariza said...

~ NANA ~ :
gitu ea. fariza pun x kisah mana2 pun. jika ada yg kata, biarlah. :) potong kek yg penting. he3

Adawiyah A.Halim said...

okey jer tu...ikat riben skit..balut2 apa yg ptt..settle..yg penting leh ngap...kehkeh..

Fariza said...

Adawiyah A.Halim :
nice !! insyaAllah nanti fariza DIY. eceh. ha3.

.:shura shushi:. said...

oOokk lor tu dear :)

aTy _faRed~ said...

dulu mase saye kawen..pisau potong kek hilang..!!!! jadi biler nak potong kek..adik amik pisau dapur pastu ikat2 ngan ribbon jer..hahaha...

Fariza said...

.:shura shushi:. :
ye. for me ok. he3. oklah tu

Fariza said...

aTy _faRed~ :
kelakar lah cerita awak. ha3. buat sy gelak. boleh pulak hilang kan. ha3. nasib baiklah ada kat dapur. he3

fainie_riz said...

pastu blh wat potong daging..hihih..dh letak riben msti glamor

Fariza said...

fainie_riz :
potong daging eh? ha3. ok. letak ribbon mmg comel :)

Mia-Ina said...

mia selalu tgk pisau pemotong dia lain sikit dr tu...nk ckp pn susah..kena ada gmbr..tp ok la..cuma mmg kena balut pemegang pisau bg lawa

Fariza said...

Mia-Ina :
gtu ea. xpe. bolehlah tu. fariza ok je. janji > < sama. :) thanks

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS