Rindu akan mereka :(

Thursday, December 15, 2011

Assalamualaikum.






Setelah beberapa hari selepas perkahwinan, tinggal di rumah sendiri bersama hubby tersayang :)
Perasaan rindu pada keluarga memang ada :)
Adakalanya sebak apabila teringakat kenangan lalu. ehehehe

Diceritakan semula

Cerita 1

Fariza selalu sampai LRT pada pukul 7.++ malam. Jadi, tunggu bas lama :(, dan minta ayah jemput selepas solat Maghrib.

Ayah : Eh, sudah pukul 7 lebih, mahu ambil kakak atau tidak?
Mama : Faizal (Hubby) kan sudah ambil kakak balik kerja.
Ayah : Xpelah. Ayah call kakak.

Ayah : Assalamualaikum. Kakak, di mana sekarang? Mahu Ayah ambil tak?
Kakak : Waalaikumusalam. Ada, kakak dalam train, nanti Ayah jemput di tempat biasa tau. (Keduan-duanya gelak.)
Xpelah ayah, Faizal (Hubby) sudah jemput kakak. hik3.


Cerita 2

Adik Fariza, Haniif, call untuk tanya khabar. Dia sudah pandai call sana sini. T_T. Nasiblah. hahahaha

Hannif : Assalamualaikum, Angah. Kat mana? Kenapa tak balik rumah? Angah pergi mana? Nanti Angah balik KL, Angah datang rumah tau.
Kakak : (Tanya soalan bertubi-tubi dan sudah dijawab.) hahaha. Haniif rindu Angah ke?
Haniif : Yelah. Haniif rindu Angah........ Angah lama sangat tak balik.


Hubungan kekeluargaan takkan terputus. Sedekahkan doa untuk mereka ;)







* Menulis entri ini pun membuatkan saya menangis :(

* Majlis bertandang 18/12/2011 hari Ahad di Jalan Mewah 3, Taman Tanjung Mewah, Ulu Kinta, Ipoh, Perak.
Tema merah dan putih. Dijemput hadir bagi sesiapa yang kelapangan :)



6 comments:

~ NANA ~ said...

doakan mereka baik2 je k :)

i masih stay dgn family...hehe

dhiera said...

baca entri fariza ni. buat saya rasa takut nak hadapi kehidupan lepas ni~

Syima Syaz said...

alah bisa tegal biasa...eh btl ke ni?

sama mcm my husband... cian tau.so u sabar ek fariza...lama2 mesti biasa.

cheQmOomOo said...

:')

nida-razak said...

alala..nanti balik jumpa family eh fariza...xpe..dok ngn hubby bahagia slalu.. =) nida dah start LDR..huu..btw, insyaAllah nida dtg majlis fariza minggu ni..=)

Cik Azizah said...

biasa la kan dear..kita dah jadi milik orang! untunglah fariza duk dengan asben..jijah still dgn family...asben yg jauh..huhuhu rinduuu!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS