Fresh Flower Online

Bunga Segar


Thursday, November 8, 2012

Wow : 34 Minggu....


Salam.

Kali pertama jadi seorang isteri dan bakal ibu, mestilah 'excited'.. Tetapi biarlah berkadar. Kelak, boleh dijadikan pengalaman untuk yang seterusnya kan. hahaha
Sekarang ini, kandungan telah memasuki 8 bulan dan juga boleh menghitung detik kelahiran si kecil ini. Hampir 34 minggu...
Pelbagai cerita yang Fariza dapat daripada mereka yang berpengalaman. Terima kasih :)
Alhamdulillah, setakat ini persiapan si kecil telah mencukupi. Disyorkan untuk para ibu untuk buat senarai keperluan, simpanan bulanan bayi, rajin membuat survey atau promosi yang ditawarkan dan mengunjungi blog ibu-ibu.

Macam biasa :
- Kelas Ante Natal telah kami hadiri.:D
- Kelengkapan Ummi dan baby telah siap dan hanya ada beberapa sahaja lagi yang diperlukan..
- Tidur malam terjaga :( buang air.... Pandai kejutkan untuk bangun pergi kerja. hahaha
- Adakala kaki cramp dan pertolongan Hubby amat diperlukan ketika ini. hik3.
- Waktu tidur sedikit terganggu.. Malam-malam kurang selesa di bahagian perut.
- Badan?? Banyak M.. (T_T)
- Dobi baju baby secara berperingkat. Alalalalala.. Comel sangat bila tengok barangan baby.. :)
- InsyaAllah dapat menghadiri majlis perkahwinan rakan-rakan jika tiada aral melintang. Sarat dah kan... :p
- Rekod pergerakan baby... Kadang-kala..... hik3
- Kena kemas pakaian untuk dibawa ke hospital kelak. :)) (Patut dah kemaslah....)

InsyaAllah semuanya dipermudahkan dan selamat. Semua atas izin Allah (kita nak semua yang terbaik kan...).

14 Komen:

Puteri Bt Ahmad said...

woahh bestnye!!!!! tak sabar tgk baby fariza :)

xi da ya said...

hi!happy 34 weeks.mine is 33 weeks,nk msk 34..hehe.
tp baju baby sume dh letak dlm kete..
tido mmg terganngu je skrg,asyik nk g jmpe Mr T je mlm2.
hope dipermudahkan..:)

S.n.Fariza said...

Puter :
hik3. insyaAllah. x sabar juga ni..

Xi Da Ya :
hi. wah.. hampir samalah.. hik3. take care too ye. baguslah dh ltk bj baby. i x lg... arghhh...

baby lydia said...

dya follower blog fariza dr mula kawin smpi lah skg ni..tup2 dah nk bsalin iyer..tahniah !! ^^
moga dipermudahkn semuanyaa..

S.n.Fariza said...

Baby Lydia :
dya !!! thanks jd follower setia :) alhamdulillah. Amin. harap sgt dipermudahkan :D

fifi tiez said...

yeay!! tak lama lagi.take care tau..

S.n.Fariza said...

Fifi Tiez :
yeay... hik3. tq. take care too :)

Ryn said...

betol...teruja sgt3...tp bila dh dekat2 ni...takut pon ade....tp...teruja mengatasi segala2 nye..hehehehhe....

~Lieza~ said...

Wah..bestnye Fariza..xlama lg dh bole peluk cium baby..excited kan?

S.n.Fariza said...

Ryn :
ngeeee... xmau tkt kena berani, nervous je. ha3. insyaAllah boleh harungi.

Lieza :
lieza... a'ah. kiss baby byk2 :p
bucuk macam.. hahaha

Rilla said...

Lagi sikit je tu.. Sila pack awal2 ye...

S.n.Fariza said...

Rilla :
baik :)) tq

Liquid said...

waaa.... msti xcited an... tataw lah turn zana nnt cmne ehehehe

iedaurora said...

muga senang diliver & selamat ya dear, hope baby sihat & comey ^_^

NOTE: All the credits goes to the orig
Copyright © EnnLaw | Floating Leaves template designed by ennyLaw | eLaw's Design