Wow : 34 Minggu....

Thursday, November 8, 2012


Salam.

Kali pertama jadi seorang isteri dan bakal ibu, mestilah 'excited'.. Tetapi biarlah berkadar. Kelak, boleh dijadikan pengalaman untuk yang seterusnya kan. hahaha
Sekarang ini, kandungan telah memasuki 8 bulan dan juga boleh menghitung detik kelahiran si kecil ini. Hampir 34 minggu...
Pelbagai cerita yang Fariza dapat daripada mereka yang berpengalaman. Terima kasih :)
Alhamdulillah, setakat ini persiapan si kecil telah mencukupi. Disyorkan untuk para ibu untuk buat senarai keperluan, simpanan bulanan bayi, rajin membuat survey atau promosi yang ditawarkan dan mengunjungi blog ibu-ibu.

Macam biasa :
- Kelas Ante Natal telah kami hadiri.:D
- Kelengkapan Ummi dan baby telah siap dan hanya ada beberapa sahaja lagi yang diperlukan..
- Tidur malam terjaga :( buang air.... Pandai kejutkan untuk bangun pergi kerja. hahaha
- Adakala kaki cramp dan pertolongan Hubby amat diperlukan ketika ini. hik3.
- Waktu tidur sedikit terganggu.. Malam-malam kurang selesa di bahagian perut.
- Badan?? Banyak M.. (T_T)
- Dobi baju baby secara berperingkat. Alalalalala.. Comel sangat bila tengok barangan baby.. :)
- InsyaAllah dapat menghadiri majlis perkahwinan rakan-rakan jika tiada aral melintang. Sarat dah kan... :p
- Rekod pergerakan baby... Kadang-kala..... hik3
- Kena kemas pakaian untuk dibawa ke hospital kelak. :)) (Patut dah kemaslah....)

InsyaAllah semuanya dipermudahkan dan selamat. Semua atas izin Allah (kita nak semua yang terbaik kan...).

14 comments:

Puteri Bt Ahmad said...

woahh bestnye!!!!! tak sabar tgk baby fariza :)

xi da ya said...

hi!happy 34 weeks.mine is 33 weeks,nk msk 34..hehe.
tp baju baby sume dh letak dlm kete..
tido mmg terganngu je skrg,asyik nk g jmpe Mr T je mlm2.
hope dipermudahkan..:)

S.n.Fariza said...

Puter :
hik3. insyaAllah. x sabar juga ni..

Xi Da Ya :
hi. wah.. hampir samalah.. hik3. take care too ye. baguslah dh ltk bj baby. i x lg... arghhh...

baby lydia said...

dya follower blog fariza dr mula kawin smpi lah skg ni..tup2 dah nk bsalin iyer..tahniah !! ^^
moga dipermudahkn semuanyaa..

S.n.Fariza said...

Baby Lydia :
dya !!! thanks jd follower setia :) alhamdulillah. Amin. harap sgt dipermudahkan :D

fifi tiez said...

yeay!! tak lama lagi.take care tau..

S.n.Fariza said...

Fifi Tiez :
yeay... hik3. tq. take care too :)

Ryn said...

betol...teruja sgt3...tp bila dh dekat2 ni...takut pon ade....tp...teruja mengatasi segala2 nye..hehehehhe....

~Lieza~ said...

Wah..bestnye Fariza..xlama lg dh bole peluk cium baby..excited kan?

S.n.Fariza said...

Ryn :
ngeeee... xmau tkt kena berani, nervous je. ha3. insyaAllah boleh harungi.

Lieza :
lieza... a'ah. kiss baby byk2 :p
bucuk macam.. hahaha

Rilla said...

Lagi sikit je tu.. Sila pack awal2 ye...

S.n.Fariza said...

Rilla :
baik :)) tq

Liquid said...

waaa.... msti xcited an... tataw lah turn zana nnt cmne ehehehe

iedaurora said...

muga senang diliver & selamat ya dear, hope baby sihat & comey ^_^

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS