Set Berpantang : Shaklee

Monday, December 17, 2012

Salam.

Produk Shaklee ini, Fariza telah guna sejak Tingkatan 3/4 lagi. Ianya serasi untuk kami sekeluarga. :)
Set C : Set Berpantang
Produk : 40 tabs Vita-Lea, 40 tabs B-Complex, 40 tabs Vitamin C dan 40 tabs Zinc
Harga : RM 100 (Pek Percubaan)
Nota : Tambahan dengan ESP (Energizing Soy Protein)
Pengambilan untuk 1 bulan sahaja.
Bagi sesiapa yang berminat, boleh hubungi saya.


Fungsi setiap vitamin untuk Set Berpantang

Vita-Lea (Multivitamin with iron)
Multivitamin mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral, menambah kepada apa-apa makanan yang kurang di dalam badan kita. Sangat bagus diambil oleh ibu-ibu yang berpantang kerana kita tahu bahawa semasa berpantang banyak makanan yang tidak boleh diambil, dan multivitamin adalah pilihan terbaik bagi menggantikan makanan tersebut. Iron juga penting untuk ibu yang telah kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan.

B Complex
B Complex membantu mengatasi kelesuan, penting bagi kesihatan mental mambantu mencegah kemurungan (meroyan) dan sebagai penenang (anti stress). Perlu bagi urat saraf. Untuk ibu-ibu yang baru melahirkan anda memerlukan B Complex bagi mengatasi masalah kelesuan dan dapat mengatasi kemurungan atau meroyan.

Vitamin C (Sustaine Realease Vita-C)
Vitamin C penting dalam pembentukan kolagen dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Membantu dalam proses pemulihan luka dan membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan. Bagi ibu-ibu yang baru melahirkan sudah tentu anda inginkan luka cepat pulih dan Vitamin C adalah jawapan kepada masalah tersebut.

Zinc Complex
Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka luaran dan dalaman (rahim), bagi yang tidak makan ikan haruan atau pati ikan haruan, zinc adalah pilihan yang tepat untuk menggantikan ikan haruan. Selain itu zinc juga membantu untuk mengurangkan masalah keguguran rambut selepas melahirkan.Yang penting sekali ialah zinc dapat membantu dalam masalah "kedinginan" selepas bersalin.

Apa-apa penggunaan produk pun, atas izin Allah.
Tidak semua orang akan mendapat hasil yang sama. Ikthiar.. :)


No comments:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS