Tangisan Lepas Mimpi - HM

Wednesday, March 25, 2015

Salam.

MasyaAllah, diri sendiri pun tidak tahu bila mahu berubah.
Berubahlah pelan-pelan untuk akhirat bersama.
Umur makin meningkat. 
Kemana dosa kemana pahala.
Ajal boleh datang bila-bila sahaja. T_T

Rembau: “Tiga hari lalu arwah beritahu bermimpi seorang lelaki alim berpesan supaya tidak terlalu mengejar dunia dan mengutamakan akhirat. Dia bercerita sambil menangis teresak-esak dan berazam untuk berubah dan mendalami agama,” kata Harun Dahlan, 55, bapa saudara kepada Mohd Ammar 
Abdul Rahman, 29, yang maut dalam kemalangan, kelmarin.

Kejadian berlaku kira-kira jam 9 malam di Kilometer 26, Jalan Seremban-Tampin, dekat sini, dan mangsa yang menetap di Kampung Senama Ulu, dekat sini, meninggal dunia akibat kecederaan parah dialami selepas motosikalnya dikatakan dilanggar lari kenderaan berat.

Harun berkata, arwah anak sulung daripada dua beradik itu mula menunjukkan perubahan apabila banyak mendiamkan diri sejak dua hari lalu.

“Kami sekeluarga menyedari perubahan arwah dan saya sempat bertanya kerana risau apabila arwah banyak termenung dan mengelamun. Arwah cakap dia sakit kepala.

“Selepas bercerita mengenai mimpinya, arwah berazam untuk berubah, namun hasratnya tidak kesampaian kerana Allah lebih menyayanginya,” katanya ditemui di pekarangan Jabatan Perubatan Forensik dan Bilik Mayat Hospital Tampin (HT), semalam.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

Dislike

Tuesday, March 17, 2015


Bukan semuanya suka.
Kuat sangat sentap. miahahaha
Let it go je lah.
Senyap tak mendatangkan dan membuahkan apa. 

OKAY FINE !!!
HAHAHAHA

Bye !

Santai Ceria Bersama Keluarga Wahidan di Cahaya Kasih Chalet, Sungai Congkak.

Wednesday, March 11, 2015

Salam.

Pada minggu lepas 7 & 8 Mac 2015 ada hari keluarga belah mama Fariza di Cahaya Kasih Chalet, Sungai Congkak, Selangor.

Mengeratkan silaturahim dan yang penting semuanya happy.
InsyaAllah tahun depan akan diadakan juga. Harap turn kami dapat cari tempat ok dan berpatutan. 

Next year pun ramai ada baby kecil. Nak elakkan hutan-hutan sikit. 

Saya :
Kumpulan Boboiboy. Yeahhh dapat nombor 1. haha
Sempat sertai permainan masukkan air dalam botol berkumpulan no 2 dan lontaran emas berkumpulan no 2 juga.

Mana tidaknya, Rayyan tak kasi Umi masuk dalam air T_T. Menangis-nangis panggil Umi. 
Rayyan cakap "SEJUK.....". Melekat je lah jawabnya.

Teka-teki air pada hari Sabtu pun dapat, Alhamdulillah :) Main jawab pun betul haha

Penginapan Chalet : 
Ok dan tidak perlu expert semuanya sempurna. Boleh bawa bantal dan toto lebih.
Parking disediakan di hadapan chalet masing-masing.
Bilik air 1, katil saiz queen/king, penunjuk arah kiblat, sejadah, pintu depan dan belakang ada dan lain-lain.
Semua tertakluk pada benda yang ada ketika itu ye. 

Makanan dan Minuman :
Pot luck dan bergotong royong bersama untuk membuat makanan.
BBQ kambing malam Ahad. Yummy.

Lain-lain :
Pelbagai acara diadakan untuk semua.
Tukar-tukar hamper.
Karaoke - memang x suka. T_T
Semua mandi sampai kejung ye. Cuaca tidak panas. Tidak bercampur dengan orang lain.

Okay. Sila lihat gambar sahaja ye.

Tema Tahun 2015

Permandangan dari jauh. Family Fariza sampai dulu.
Fariza sampai last, banyak urusan T_T

Parking depan itu sahaja kan

Kena dera dengan Umi. Sapu bilik sampai bersih ye.

Suka permandangan belakang itu.
Awal bangun pagi Rayyan. huhu

Peace yooo dengan Abi

Atuk dan Nenda Rayyan

Pak cik-pak cik suka menyakat ok

Surprise dari suami Maksu

Asal bergambar je mata Fariza tutup.
Xtau apa kena 

Ayah !!

Sepupu-sepupu, adik, Nek Ani

Happy Family.
Ada yang dapat hadir dan tidak hadir, ada yang hadir pada Sabtu atau Ahad.
Fariza tutup mata lagi ye T_T

Kek paling sedap pernah rasa.
Tq Kak Ina. Bakers terbaik.

Cantikkan...



Terima kasih kerana sudi membaca atau sekadar imbas haha

Free Diskaun Kupon dari iPrice.my

Thursday, March 5, 2015

Assalamualaikum semua :)

Rata-rata sudah mengenali banyak online shopping kan. Sebut sahaja itu dan ini, dengan klik-klik sahaja mudah untuk didapati dengan pelbagai jenis jenama, produk, kualiti yang baik dan harga berpatutan.

Jadi, pernah dengar tak iprice shop?
Ia menawarkan kupon diskaun yang menarik untuk anda malah lebih menjimatkan wang anda.

First time user, boleh sign up di sini ok untuk dapatkan lebih kod diskaun ok.

Jadi, korang boleh refer seperti di bawah ini ya.






Laman Sesawang : http://iprice.my/coupons

Fariza senaraikan diskaun kupon yang masih available. 

Rezeki dapat harga lebih murah dengan tawaran yang telah diberikan. 

Klik sahaja di bawah

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS