Fresh Flower Online

Bunga Segar


Thursday, September 17, 2015

Penyakit Kurap : Review Sabun dan Krim Mutiara Bumi

Salam.


Hubungi SMS/Whatsapp :
1. Hj Man - 013-438-9413
2. Dg Jannatiah - 011-3345-1912

Harga Serta Gambar :
1. Sabun Mutiara Bumi : RM 8
2. Krim Mutiara Bumi : RM 16

* Atas izin Allah untuk sembuh. (Penggunaan apa-apa produk sekalipun)

Klinik :
1. Kenapa tidak pergi ke klinik?
2. Fariza refer kepada beberapa orang yang bekerja di hospital dan cari info dari online..
3. Haruslah makan dan letak krim itu dan ini. Rayyan sukar untuk makan ubat, kena trick untuk dia makan ubat. hihi.
4. Krim pun perlu diambil kira kandungannya kan. Lagi-lagi di sekitar bahagian sulit.

Cara lain :
1. Tak refer klinik dahulu. Memandai-mandai ko kan.
2. Bila getting worst baru pergi klinik. hikhik
3. Cuba cari produk lain.

Tanda-tanda awal :
1. First day tengok macam nappy rash, so apply sahaja calamine lotion seperti biasa. Sebab selama ini guna calamine lotion jika ada nappy rash dan alhamdulillah ok.
2. Takkan sehari sudah nampak kesan kan, berlarutan selama seminggu. So, sudah rasa lain macam sahaja. Sepatutnya 3 hari sudah ok.
3. Merebak dari bahagian kanan ke kiri dan seterusnya ke belakang. Bahagian belakang tak sempat merebak sebab time itu sudah letak Krim Mutiara Bumi.
4. Ketara bahagian depan sahajalah. Kesian tengok.
5. Gatal dan pedih Rayyan cakap dekat Umi. Bila di school, teacher teacher ni..... hahaha. Suruh teacher tepuk ye.

Puncanya apa :
1. Banyak boleh dikaitkan. So, tidak tahu mana satu jadi punca.
2. Mungkin terjadi 1 atau 2 minggu sebelum. Mungkin minggu itu terjadi. Mungkin semalam. Mungkin beberapa jam tadi.
3. Positif sedikit dan cuba cari puncanya. Mana 1??

Sumber :

Penggunaan Semasa Penggunaan Produk :
1. Yakinlah nak guna produk kan. Apa-apa bergantung kepada individu.
2. Harus guna set ye. Alhamdulillah, makin kecut tengok dari hari ke hari.
3. Bahagian belakang tak sempat merebak, if merebak mau dukung je 24 jam haha.
4. Merah-merah kelihatan pudar tetapi teruskan sampai elok ye. Betul-betul elok tau.
5. Tanya Rayyan, now sakit lagi tak? Apa dia jawab? Tak sayang... T_T. Now dia dah pandai main sayang-sayang sekarang.
6. Fariza letak 2 atau 3 kali sehari. Ia kering dan tidak memedihkan. Rasa sejuk pakai.
7. Now sudah 2 krim dipakai.
8. Fraiza guna 3 minggu sebab nak pastikan betul-betul clean ok


GAMBAR BAHAGIAN TERKENA TELAH DIEDIT 

Sabun :
Potong dadu lebih banyak dan jimat.
Buihkan dan biarkan 5 minit di tempat tersebut kemudian bilas.

Kandungan Sabun :
Air bunga mawar, minyak cengkih, minyak serai wangi, pewangi yang lembut, minyak pokok teh hijau, minyak peppermint, minyak kelapa dara, ekstrak daun sirih dan ekstrak daun mambu.

Krim :
Tidak berbau dan cepat kering apabila disapu di tempat bahagian.
Simpan dalam keadaan baik.
Better beli tambahan 1 krim lagi untuk penggunaan seterusnya.
Bahan-bahan pun tiada chemical. 

Kegunaan Krim :
Nanti update (Sorry)


Klik gambar.

Ayat yang begitu mendalam ada tertera pada krim di atas. 
Bacalah. 
Terima kasih ingatkan sebagai hamba Allah yang acapkali terleka.


Klik untuk khasiat dan bahan-bahan yang digunakan.


Sudah diedit untuk tujuan tertentu.
Kang tengok geli pula. huhu
If betul-betul kena seperti di atas, merah-merah pink ye.


0 Komen:

NOTE: All the credits goes to the orig
Copyright © EnnLaw | Floating Leaves template designed by ennyLaw | eLaw's Design