Baby Development Guide

Friday, October 30, 2015

Salam.

For reference.
Nanti hilang lagi macam dahulu.. 
Apalah T_T..











Kanak-kanak Disuruh Merokok & Minum Arak

Thursday, October 22, 2015

Salam.


Mengucap panjang..
Begitu pentingnya ilmu keibubapaan sepanjang hayat.
Pentingnya juga pendidikan awal untuk anak-anak anda.

Berkahwin bukannya mudah..
Tanggungjawab untuk membimbing ke taman syurga itu penting..

Semuanya belum terlambat.
Cari ilmu perlahan-lahan untuk masa depan bersama.








MADRID, Sepanyol – Tindakan dua lelaki Romania memberikan sebatang rokok dan minuman keras kepada seorang budak lelaki di luar sebuah kafe di sini mencetuskan kemarahan orang ramai.
Satu klip video yang dimuat naik di laman sosial Facebook memaparkan kanak-kanak itu duduk di pangkuan seorang lelaki berkenaan, dipercayai bapanya.
Lelaki itu kemudian memberi anaknya sebatang rokok. Budak lelaki itu menghisap rokok itu berulang kali sebelum minum arak.
“Ini baru lelaki sebenar,” kata lelaki tersebut.
Lelaki kedua yang duduk di sebelah bapanya ketawa sambil merakam aksi kanak-kanak tersebut.
Lelaki yang sama kemudian meletakkan sebatang rokok pada mulut kanak-kanak tersebut dan menyalakannya.
Klip video itu dimuat naik di Facebook oleh seorang lelaki Romania yang menggesa supaya pihak berkuasa bertindak terhadap kedua-dua individu itu.
“Lelaki ini tidak layak memiliki hak penjagaan ke atas kanak-kanak. Pihak berkuasa perlu berbuat sesuatu dengan segera,” kata seorang pengguna laman sosial yang enggan dikenali.
Sumber : Kosmo




Ikea Cheras Beroperasi Penghujung November 2015

Wednesday, October 21, 2015

Salam.
Tidak sabar rasanya mahu ke IKEA Cheras :)

GEDUNG beli-belah Ikea cukup terkenal dengan keenakan bebola dagingnya yang lazat selain menjadi pusat sehenti yang menawarkan pelbagai kelengkapan kediaman. Namun, gedung yang terletak di Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor sentiasa sesak terutama pada hujung minggu. IKEA Damansara mula dibuka kepada orang ramai sejak tahun 2003 yang menjadi cawangan pertama Ikea yang berpusat di Sweden sejak 1943. Menyediakan pelbagai barangan dan kemudahan yang memenuhi keperluan pelanggan, ia terus menjadi pilihan pengunjung terutamanya mereka yang mahu menjadikan kediaman tampak lebih eksklusif, kemas dan selesa didiami.
Merupakan satu-satunya Ikea di Malaysia sebelum ini, para pelanggan tiada pilihan dan terpaksa ke sana walaupun dalam kalangan mereka tinggal jauh dari Damansara.
Lebih luas
Memahami kesulitan dan mahu memperluaskan legasi IKEA di negara ini, cawangan baharu gedung tersebut bakal beroperasi penghujung November ini yang terletak di Jalan Cochrane, Cheras, Kuala Lumpur.
Sama seperti konsep asalnya, Ikea Cheras ditampilkan dengan keluasan yang lebih besar berbanding cawangan Damansara.
Pengarah Runcit Ikea Malaysia, Singapura dan Thailand, Mike King ketika ditemui dalam program lawatan media ke tapak bangunan Ikea Cheras baru-baru ini berkata, cawangan terbaharu tersebut mempunyai keluasan 41, 000 meter persegi, 20 peratus lebih besar berbanding Damansara.

Sumber : Kosmo



Nak Beli aYana Instant Shawl & aYana Tweed?

Thursday, October 15, 2015

Salam.

Jika ada yang berminat, boleh inform Fariza ye.









Shawl : aYana Instant Shawl

Material : Cotton Lycra 
Harga : RM 60 TIDAK termasuk pos
Ukuran : Standard (M) - Boleh adjust

Nota : Ada inner untuk anti tembam.


Hubungi : Whatsapp : 012-259-550-5







Shawl : aYana Tweed (Instant Shawl)

Material : Heavy Chiffon + Inner Cotton Lycra (Anti Tembam)
Harga : RM 95 TIDAK termasuk pos
Ukuran : Standard (M) - Boleh adjust
.

Hubungi : Whatsapp : 012-259-550-5

Pernah Dengar Shopee Tak? Bagi RM 10 Untuk Korang

Tuesday, October 6, 2015

Salam.

Korang pernah dengar Shopee tak?

Jadi Fariza nak memperkenalkan satu lagi aplikasi mudah alih dalam talian yang terbaru iaitu SHOPEE !

Kesimpulannya, kita boleh menjual dan membeli dengan MUDAH DAN SELAMAT untuk pelbagai jenis produk tidak kira di mana jua anda berada saja.

Hanya guna aplikasi untuk download SECARA PERCUMA.
Dengan hanya beberapa minit urusan jual beli telahpun selesai dan produk anda terpapar di sana.

Pertama sekali boleh rujuk laman di bawah ini :


Nak tahu apa itu Shopee?

"Shopee merupakan satu pasaran mudah alih yang direka khas untuk penjual dan pembeli menikmati transaksi yang pantas, lancar dan selamat. Dengan fungsi aplikasi dalaman kami, barangan anda boleh ditukar menjadi wang dengan mudah dan pada masa yang sama dapat berkongsi kegembiraan dengan rakan-rakan yang lain. Tambahan pula, Jaminan Shopee akan memastikan hanya barangan yang sudah dibayar oleh pembeli sahaja boleh dibuat penghantaran oleh penjual dan hanya menerima produk tersebut selepas pembayaran dilakukan. Kami bertekad untuk menghasilkan pasaran mudah alih yang mudah dan selamat kepada semua untuk beli dan jual, tidak kira di masa dan di mana jua."


Ingat tau… Menggunakan telefon sahaja.

Bagaimana mahu membeli belah dengan Shopee?


Cara-caranya seperti berikut :

Pengguna Android dan iOS boleh download dengan percuma di telefon bimbit anda.



  

Di Google Play Store dan cari Shopee dan terus download.



Sign up ada 3 langkah (boleh pilih) :
1)      No telefon atau
2)      Email address atau
3)      Facebook





Jadi, korang boleh menerokai kemudahan apa yang terdapat dalam aplikasi ini.




Mahu jual atau beli? Silalah sign up dahulu.

Jika ada masalah atau sebarang pertanyaan, boleh chat dengan seller itu sendiri.
Usah khuatir, segala perbincangan dan maklumat anda dilindungi.

Fariza nak bagi contoh sedikit seperti di bawah.

Jika korang nak beli apa-apa produk pon, mudah sahaja.




Pembayaran boleh dibuat menerusi Perbankan Internet dan Kad Kredit.

Segala pertanyaan boleh hubungi :

Email : support@shopee.com.my (Khidmat Pelanggan)
Hotline : 03-2298 9222
Waktu Urusan : 9 pagi hingga 6 petang (Isnin hingga Jumaat)

Produk yang ditawarkan akan dikemaskini hampir setiap hari.

Women's Clothing, Men's Clothing, Muslimah Wear, Mobile & Gadget, Accessories, Beauty & Personal Care, Shoes, Design & Crafts, Bags, Sports & Outdoor, Home & Living, Watches, Supplements, Toys, Kids and Babies, Computers & Accessories, Tickets & Vouchers, Hobbies, Games & Collectibles & Others


Ini ada beberapa barang aku aim sekarang.
Almaklum tengah mendeko rumah step by step kan.


Jar Sticker


Sekarang fesyen jubah dan dress lawa-lawa kan


Comel sangat Tudung Adijuma



Ini mesti korang suka kan……

Fariza nak bagi reward untuk pembaca blog ini :


Klik di sini : Shopee

Code : ILOVESHOPEE

Code Value : RM 10.00

Terma & Syarat :
1) Sah dengan hanya pembelian RM 30.00
2) Sah untuk pengguna kali pertama dan kesemua barangan yang terdapat di Pasaran Shopee.
3) Kod Promosi harus diletakkan pada “Checkout Page”.
4) Tertakluk kepada bayaran termasuk Jaminan Shopee  (kad kredit, perbankan internet & pemindahan bank only)

Selamat membeli belah !!!

Sekiranya Anak Anda Begitu & Begini.

Thursday, October 1, 2015

Salam.

Apabila dapat ilmu ini, baguslah untuk akan datang.
Terima seadanya. Jika boleh berubah berubah dengan perlahan-lahan.

Bagi yang sudah dewasa, tidak perlu menghentam orang sedemikian.
Bagus jadi diri sendiri namn harus berpada.

No one's perfect.

Sama-sama mendidik dengan baik.











 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS