Fresh Flower Online

Bunga Segar


Monday, July 25, 2016

Ciri-ciri "Kontraktor" Penipu

Assalamualaikum.


Pengajaran dan ambil iktibar.

Ini antara kontraktor main-main dan menipu pelanggan.
Buat benda kecil sahaja. Hadoiiii

Tidak mengapa, Allah kan ada.

1) Ayat manis berjanji sehingga mencecah langit
2) Beritahu banyak projek sana dan sini 
3) Jika mahukan bayaran, jam-jam itu juga mahu. Tengah malam pun tengah malam lah.
4) Banyak alasan untuk tidak membuat kerja
5) Mahukan duit cepat. Tempah barang (padahal ready stock je pun) dan mahu beli sekali dengan pelanggan lain
6) Banyak alasan pekerja sakit dan pergi site lain. (Bohongnya)
7) Bila sudah datang buat kerja, tuan rumah kena awasi ye.
8) 1 hari bekerja tidak sampai 3-4 jam buat kerja. (Kantoi haritu)
9) Murah tetapi buat kerja main-main. Nilaian barangan pun tidaklah mahal ye.
10) Berjanji tetapi langsung tidak menepati janji. 
11) Call / Whatsapp - Tiada maknanya nak angkat or reply dah

Entri seterusnya akan menyusul.


0 Komen:

NOTE: All the credits goes to the orig
Copyright © EnnLaw | Floating Leaves template designed by ennyLaw | eLaw's Design