Newborn Screening Test - PPUM

Thursday, September 15, 2016

Assalamualaikum


1) Bilik Bersalin.
Suami boleh teman ke bilik bersalin (normal) semula yang telah berkuat kuasa awal tahun ini. (bergantung pada keadaan isteri ketika itu & mengikut prosedur ditetapkan)    

Ya. Kali ini suami Fariza masuk ke dalam bilik bersalin masa sudah 7cm sebab progress terlalu cepat T_T. 
Terima kasih Nurse sebab bagi masuk awal.

Baguslah suami lihat isteri sakit bersalinkan anak. Haha

2) Newborn Screening Test    
Sedikit Info : Tests & Checks    
Bayaran : RM 84.80 (Staff / Tanggungan / Orang luar memang kena bayar) yang mana mahu bersalin di situ.    
No refundable. Bayaran sebelum bersalin ye.    
Suruh suami bawa dan tunjuk resit masa kat hospital. Ko dah sakit bersalin ke lepas bersalin mana nak ingat semua dokumen dah T_T  
Akulah tu. wakakakaka    
Lain-lain hospital aku xtau ada buat ke tidak.
    
Ini sangat penting sejurus selepas kelahiran bayi. Doktor akan check kesihatan tubuh luaran dan dalaman bayi secara keseluruhan.    
Macam ambil darah dan sebagainya.    
Jika mempunyai sebarang penyakit, boleh dicegah dari awal. 

Aku lupa berapa jenis penyakit. Berangan banyak. Tetapi rawatilah lebih awal.

Cth : Jaundice. Dulu Rayyan lama jaundice. Pity him T_T.     
Dahulu before keluar memang ada check tetapi tidak selengkap-lengkapnya seperti yang baru ini. 

InshaAllah semuanya ok. Apa-apa pun berserah pada Allah agar dipermudahkan. Aamiin.

Yang mana ada salah silap, kurang info, harap dimaafkan.

Bye !

Bidan Urut KL/Selangor

Wednesday, September 14, 2016

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.
Sudah bersalin pada 4 September 2016.

Bidan - Kak Yati
Hubungi/Whatsapp - 012-854-6760
Area - Sekitar KL/Selangor

Fariza ambil pakej 3 hari dengan Kak Yati.
Kak Yati dekat dengan rumah so senanglah runding.
Murah sangat dan tertakluk pada harga semasa.
Tungku, scrub badan dan urut.

Awal mengandung pun sudah 2 kali urut dengan dia atas sebab-sebab tertentu.

Jadi, korang boleh cuba dapatkan perkhidmatan urut dia nanti.

Bye ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS